Cum eliminam programele Malware din PC

SaveSavedRemoved 0

Cum eliminam programele Malware din PC .

Dar mai intai sa vedem ce este acela un malware. Malware este un termen general folosit pentru a descrie orice software rau intentionat sau cod daunator sistemelor de operare.

Un program de acest tip poate sa distrugă sau să dezactiveze computerele, sistemele informatice, rețelele, tabletele și dispozitivele mobile. Un program de acest fel poate prelua controlul asupra dispozitivului folosit, poate fura date bancare sau spiona viata intima a persoanelor in folosul altor persoane.

Cum ne dam seama daca avem sistemul de operare infectat:

Bun, acum ca ne-am lamurit putin despre ce inseamna un malware, sa vedem cum ne dam seama daca avem sistemul de operare infectat.

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont este ca PC-ul dvs. devine mai lent, orice ati face, el este mai lent. Fie ca navigati pe internet sau rulati programe care nu necesita conexiune la internet, pc-ul nu se va mai misca asa cum sunteti obisnuit in mod normal.

Un alt semn este atunci cand va apar reclame, anunturi de tip pop-up nesolicitate (acest tip de program malitios se numeste adware), asa ca daca va apărea din senin o fereastra în care sunteți anunțat ca ați castigat ceva, orice, sa stiti ca e de rau.

Noile bare de instrumente, extensii sau pluginuri populare care apar în mod neașteptat în browser e un semn rau.

Un alt semn foarte important este atunci cand antivirusul nostru nu mai raspunde la comenzi, nu se mai actualizeaza, il gasiti dezactivat ori anumite functii din el nu mai functioneaza.

De unde putem face rost de un asemenea program?

Practic de oriunde: mail-uri, atasamente, demo-uri de jocuri, descarcare programe si jocuri din surse indoielnice, orice film sau fisier mp3 care se termina cu extensia .exe este daunator, pana nici Magazin Play nu mai este in siguranta.

Cum eliminam programele Malware din PC

Daca suspectati ca aveti in sistemul de operare un program de acest tip, este necesar sa faceti urmatori pasi:

Instalati un program antivirus, daca aveti un program antivirus deja instalat dar suspectati ca a fost deteriorat, reinstalati-l sau instalati un altul.

Pentru eficienta maxima antivirusul trebuie sa aiba actualizarile la zi, dupa ce va asigurati ca este actualizat, inchideti toate programele care ruleaza in acel moment.

Cea mai eficienta metoda de scanare este aceea din Safe Mode.

Am facut aici un mic tutorial despre cum pornim Windows 10 in Safe Mode.

Dupa ce ati efectuat scanarea si apoi eliminarea amenintarilor trebuie sa facem ritualul de schimare a parolelor la casutele de email, retele sociale, centrele de tranzacționare online și de facturare, etc.

Daca detineti un Iphone si ati reusit sa-l infectati, atunci problema este ceva mai urata. Asta din cauza ca Apple nu permite scanarea nici a sistemului IOS, nici a altor fișiere. Solutia este resetarea sistemului la setarile din fabrica si restaurarea unei copii de siguranta pe care sper ca o aveti deja.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Descarca Legal - 100% Gratis
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0