Cum Imi Dau Seama Daca Cineva Imi Spioneaza Sau Imi Urmareste Smartphone-ul Android

Cum Imi Dau Seama Daca Cineva Imi Spioneaza Sau Imi Urmareste Smartphone-ul Android

Cele mai noi smartphone-uri Android vin cu hardware premium și caracteristici software de top, motivul pentru care unii utilizatori nici nu mai au nevoie de calculatoare. Aproape tot ce faceti pe un PC cu Windows puteți face și pe un dispozitiv cu Android. În timp ce smartphone-urile devin din ce in ce mai performante ele devin tot mai vulnerabile la spyware și viruși.

Intimitatea este una dintre cele mai mari probleme de pe smartphone-urile din ziua de azi, și dacă te intrebi cum ne putem da seama daca cineva este urmarit sau spionat prin intermediul smartphone-ului, poti continua lectura pentru a afla cum va puteți da seama de acest lucru. Există multe aplicații de spionaj și urmărire pentru dispozitive cu sistem de operare Android și oamenii le pot instala cu ușurință pe telefoanele altor utilizatori pentru a le monitoriza.

Un tip de infectie este Adware-ul, acesta este probabil cel mai putin periculos dar extrem de enervant tip de malware, deranjant care sta în liniște pe dispozitivul dvs., generând venituri pentru autorii săi prin campanii de marketing nedorite. De obicei, adware-ul vă afisaza reclame pe ecranul dispozitivului indiferent ce aplicatie folositi.

1 Comportament neobișnuit sau ciudat al telefonului.

Una dintre cele mai comune modalități de a-ți da seama daca telefonul nostru este infectat cu vreun soi de spyware este de a urmari comportamentul neobișnuit sau ciudat de pe telefonul tau. Dacă există spyware sau programe de urmărire instalate pe telefon, atunci sunt șanse mari telefonul sa se comporte ciudat.

Telefonul s-ar putea aprinde de la sine, închide în mod automat sau poate scoate sunete ciudate. Fi atent la orice fel de comportament neobișnuit.

2. Bateria se Descarca Rapid

Un alt mod util de a afla dacă cineva iți spioneaza telefonul este consumul rapid al bateriei. După utilizarea unui telefon câteva săptamăni cu siguranță veți ști care este durata de viata medie a bateriei.

Dacă telefonul se confruntă cu o scadere bruscă a bateriei, atunci telefonul probabil este sau a fost spionat. Programele spyware și de urmărire pot consuma bateria telefonului, mai ales dacă sunt utilizate în mod constant.

3. Zgomotul în timpul apelurilor telefonice

Fi atent la zgomote neobișnuite sau sunete în timpul apelurilor telefonice. Dacă auziți bipuri sau orice alte sunete în timpul apelurilor telefonice, atunci acest lucru poate însemna ca apelurile sunt înregistrate. Aplicatiile de inregistrare apel pot face astfel de zgomote.

De asemenea, în cazul în care calitatea convorbirii sa înrăutățit brusc, acest lucru poate însemna, de asemenea, că apelurile telefonice sunt înregistrate.

4. Telefonul se stinge si pornește singur

Programele Spyware și de urmărire pot cauza închideri sau porniri nesolicitate pe dispozitive Android. Dacă sunteți de părere că software-ul telefonului este stabil si are actualizarile la zi, iar telefonul se stinge sau repornește din senin este posibil ca dispozitivul sa fie infectat cu un software spion sau de urmarire. Desigur orice aplicatie instabila poate provoca asemenea reactii de aceea pentru a fi sigur, dezinstalați aplicația care credeți că este cauza opriri aleatoare. Dacă se intampla la fel atunci telefonul este, probabil, urmărită sau spionat.

5. Mesajele text ciudate

Unele aplicații spyware pot trimite mesaje text ciudate pe telefoane cu diferite coduri sau simboluri. Dacă primiți astfel de texte pe smartphone-ul Android, atunci există o șansă ca telefonul sa fie spionat sau urmarit.

6.Trafic de date mărit

Aceasta este, de asemenea, un factor foarte util pentru a determina dacă pe telefonul tău sunt instalate programe spyware sau de urmărire. Aplicațiile spyware pot face trafic mare de date pentru a trimite informații de pe telefon, o creștere a utilizării de date pe telefonul dvs. poate însemna, de asemenea, că telefonul dvs. este spionat.

Monitorizati-va regulat traficul de date pentru a afla despre orice utilizare neobișnuit de mare a datelor.

7. Telefonul sună cand nu este utilizat

Când telefonul este inactiv, acesta nu ar trebui să facă nici un fel de sunet. Dacă auziti sunete atunci când nu utilizați telefonul, probabil telefonul dvs. este spionat.

8. Se inchide cu întarziere

Daca doriți sa inchideti telefonul iar acesta se închide neobișnuit de greu, este posibil ca acesta sa fie monitorizat de programe spyware.

9. Căutati aplicatii noi instalate pe dispozitivul dvs.

Deschide app drawer și căutați orice aplicație care nu este instalata de dvs. Aplicațiile spyware sunt de obicei ascunse, dar s-ar putea vedea o pictogramă în app drawer.

Dacă nu vedeți nici o aplicație în sertar de aplicații, încercați să căutați orice nouă componentă în Setări – Manager Aplicații.

10. Dispozitivul se incalzeste atunci cand nu este utilizat

Dacă telefonul se incalzeste atunci cand il solicitați intens acest lucru este normal pe undeva. Dar daca se incalzeste cand este inactiv, acesta este un semn de întrebare, este posibil ca telefonul sa fie urmărit sau spionat.

11. Telefonul a devenit lent

Cele mai recente smartphone-uri Android au hardware și software premium acesta este motivul pentru care se misca fluent si nu se blocheaza.

Dacă telefonul a devenit brusc foarte lent sau se blocheaza, atunci exista riscul ca telefonul să fie monitorizat și controlat.

12. Verifica pentru fisiere suspecte

Dacă aveți un manager de fișiere instalat pe telefon, aruncați o privire si identificați orice fișier suspect sau folder creat pe telefonul dvs.

Dacă ați găsit unele fișiere și foldere noi, atunci există o șansă mare ca pe telefonul dvs. sa aveti instalat programe spyware.

13. Instalați Anti spyware sau antivirus Apps

Există programe antivirus si antispyware foarte bune in Google Play Store și le puteți folosi pentru a detecta viruși și spyware pe telefon.

Aplicația va scana telefonul pentru spyware și viruși și le va scoate din telefon. O astfel de aplicatie este Anti Spy Mobile Free , programul este gratuit si ne poate scapa de multe probleme, la fel si Malwarebytes Mobile Security sau 360 Security – Antivirus Boost,  ultimile doua programe avand o rata foarte mare de incredere a utilizatorilor si știm că utilizatorul final este cel mai mare si de încredere test pe care trebuie sa il treaca un program de securitate.

Cum Imi Dau Seama Daca Cineva Imi Spioneaza Sau Imi Urmareste Smartphone-ul Android
Cum Imi Dau Seama Daca Cineva Imi Spioneaza Sau Imi Urmareste Smartphone-ul Android
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Software Giveaway
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0