Cum pornim Windows 10 in Safe Mode
Aflați cum puteți porni windows 10 in Safe Mode. Acest ghid prezinta cinci moduri de a boota în Safe Mode pentru PC-urie cu Windows 10 și Windows 8 / 8.1.
Ce este Safe Mode?
Safe Mode Windows una dintre cele bine cunoscute stari speciale a sistemului de operare, care este efectiv e un mod de diagnosticare pentru Windows. In Safe Mode un sistem de operare va avea o funcţionalitate redusă, dar sarcina de a rezolva probleme va fi mai ușoară pentru că majoritatea componentelor (servicii, drivere, programe, etc) care nu sunt critice sistemului, nu vor fi incarcate, Starea de Safe Mode este utilă în izolarea cauzei și depanarea problemelor sistemului de operare Windows, cum ar fi driver de dispozitiv defect, software corupt, infecția cu virus și atacuri malware, care pot împiedica pornirea PC-ului în mod normal, sau poate provoca destabilizarea Windows-ului ori il face inutilizabil.
În Windows 7, Windows Vista, Windows XP și versiunile anterioare ale sistemului de operare Windows împreună cu variantele sale corespunzătoare Windows Server, intra in Safe Mode este destul de ușor – pur și simplu apăsând tasta F8 sau Shift + F8 înainte ca Windows să pornească. PC-urile Windows 8 pornesc rapid, așa că nu aveți timp să apăsați F8 – pentru a citi și a răspunde la F8 timpul de apăsare e mai puțin de 200 milisecunde.
Recunoscând problema, Microsoft proiectează un comportament automat, care vă va duce direct la meniul cu opțiuni de boot în (WinRE) ori de câte ori Windows detectează o problema care impiedica incarcarea sistemului.
Dar ce se întâmplă dacă doriți să obțineți Safe Mode sau advanced boot menu pentru a configura alte setări manual?, Microsoft a proiectat mai multe opțiuni pe care vă puteți baza pentru a intra în modul de siguranță.
Metoda 1: Windows System Configuration Utility
Apasati tastele Windows + R simultan pentru a aparea fereastra RUN.
Tastati in interiorul acesteia comanda MSConfig.exe apoi apasati Enter pentru a deschide System Configuration utility .
Navigati la tabul Boot si activati Safe Boot (de sub ”Boot options”), apoi apasati OK.
Odata ce am dat OK, se afisaza caseta de informare unde avem un buton de restart si unul pentru a iesi fara a restarta sistemul.
Daca doriti sa reporniti Pc-ul in modul normal dupa ce ati rezolvat problema in Safe Mode, va trebui sa urmati iar pasii de la metoda 1 si sa debifati optiunea Safe Mode.
Metoda 2: Apăsați tasta Shift în timp ce Reporneste Pc-ul
Tineți apasată tasta Shift și dați click pe Restart. Sistemul va boota în System Recovery Options
Metoda 3: Via Advanced Startup din PC Settings
Faceti click pe Change PC settings, ->apoi navigati in tabul General, -> Tab-ul Update and recovery.
Derulati pana jos si apasati pe butonul Restart now de sub “Advanced startup”.
Metoda 4 Folosind comanda shutdown
Lansati o fereastra command prompt și tastați următoarea comandă: shutdown /r /o /f /t 00
Toate etapele de mai sus, cu excepția metodei 1, va aduce la un meniu cu opțiuni de boot . Pentru a intra in Safe Mode din meniul advanced boot options va trebuii sa mai faceti cativa pasi, cum ar fi:
1. Din meniul cu optiuni de Boot alegeti Troubleshoot.
2. Selectati Advanced options.
3. Urmatorul pas, mergeti la Windows Startup Settings sau doar Startup Settings.
4. Apoi atingeti sau faceti click pe Restart.
Cum pornim Windows 10 in Safe Mode
Dupa repornire folosiți un număr sau o tasta pentru a selecta una din opțiunile prezentate pe ecran. Optiuni disponibile ( Safe Mode 4, 5 si 6 italic):
F1 sau 1 – Enable debugging
F2 sau 2 – Enable boot logging
F3 sau 3 – Enable low-resolution video
F4 sau 4 – Enable Safe Mode
F5 sau 5 – Enable Safe Mode with Networking
F6 sau 6 – Enable Safe Mode with Command Prompt
F7 sau 7 – Disable driver signature enforcement
F8 sau 8 – Disable early launch anti-malware protection
F9 sau 9 – Disable automatic restart after failure
Daca din diferite motive metodele mai sus prezentate nu va plac sau vi se par greoaie, sau pur si simplu vreti tasta F8 sa functioneze ca la windows 7 si sa acceseze meniul Advanced Boot Options si de acolo sa alegem ce optiuni dorim, inclusiv Safe Mode, bun, facem urmatoarea miscare, intram cu click dreapta pe butonul de start si alegem sa deschidem o fereastra Command Prompt (Admin), tastam urmatoarea comanda:
bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy
Dupa activarea legacy boot loader tasta f8 va trebuii sa functioneze ca la windows 7 .
Pentru a dezactiva legacy mode urmati urmatoarea comanda:
bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard