Cum să vă securizați camera web

SaveSavedRemoved 0

Cum sa va securizati camera web

De la smartphone-uri la tablete sau laptop-uri, camerele web par a fi echipament standard în aceste zile. Aproximativ fiecare dispozitiv pe care îl folosim are o cameră foto. Te-ai oprit vreodată in loc si să te gandesti că în timp ce te uiți la ecranul dispozitivului tău, cineva de pe Internet ar putea privi înapoi la tine?

Zuckerberg isi acopera webcam-ul cu banda adeziva
Zuckerberg isi acopera webcam-ul cu banda adeziva

Știrile naționale sunt pline de povestiri despre hackeri care înșeală utilizatorii să instaleze spyware webcam.

Multe camere web de pe calculatoarele notebook-uri au indicatoare luminoase pe ele care vă anunță când aparatul foto captează în mod activ video. Poate fi posibil (la unele camere) dezactivarea luminii de activitate prin hack-uri software sau modificarea setărilor de configurare. Deci, doar pentru că nu vedeți o lumină de activitate nu înseamnă că camera dvs. web nu captează încă imagini video.

Soluția simplă: acoperiți-o
Uneori cele mai simple soluții sunt cele mai bune. Dacă doriți să fiți absolut siguri că nimeni nu vă urmărește prin camera web, luați o bandă de izoler și acoperiți-o. Dacă nu doriți ca rezidurile de bandă să ramana pe aparatul foto, puteți folosi o bucata mai lungă de bandă și să o îndoiți. Nici măcar cel mai bun hacker din lume nu poate învinge banda de izoler.

Dacă doriți să fiți un pic mai sofisticat, puteți înfășura o monedă în banda izolatoare, astfel încât greutatea monedei să ajute banda să rămână poziționată deasupra camerei. Când doriți să folosiți camera, ridicați moneda în sus și duceți-o în partea de sus a ecranului computerului.

Există multe alte soluții creative. Poate cineva va începe un proiect Kickstarter și va veni cu o soluție care să poată fi vândută.

Dacă nu vreți totusi să acoperiți aparatul foto, faceți-vă un obicei in a închide computerul notebook atunci când nu îl utilizați.

Cum sa va securizati camera web

Scanați computerul pentru malware-ul Webcam-ului
Un scanner tradițional de viruși nu poate să capteze întotdeauna programele spyware sau malware-urile legate de webcam-uri. În plus față de software-ul antivirus principal, poate doriți să instalați programe anti-spyware.

Vă recomandăm, de asemenea, suplimentarea soluției principale anti-malware cu un al doilea scanner de malware, cum ar fi Malwarebytes sau Hitman Pro. Un al doilea scanner acționează ca un al doilea strat de apărare și, sperăm, va prinde orice malware care ar fi putut să evite scanerul principal.

Evitați deschiderea atașamentelor de e-mail din surse necunoscute
Dacă primiți un e-mail de la o persoană pe care nu o cunoașteți și conține un fișier de atașament, gândiți-vă de două ori înainte de ao deschide, deoarece poate conține un fișier malware de tip cal troian care ar putea instala malware-ul webcam-ului pe computer.

Dacă prietenul dvs. vă trimite un e-mail cu un atașament nesolicitat, trimiteți-i un mesaj sau sunați-l pentru a vedea dacă într-adevăr a trimis acel e-mail sau dacă cineva l-a trimis dintr-un cont hacked.

Evitați accesarea link-urilor scurte pe site-urile de socializare 
Una dintre modalitățile de răspândire a malware-ului webcam este prin legături (link-uri) pe site-urile media sociale. Dezvoltatorii de malware utilizează adesea servicii de scurtare a legăturilor, cum ar fi TinyURL și Bitly, in încercarea de a masca legătura de destinație adevărată, probabil un site de distribuție malware.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Descarca Legal - 100% Gratis
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0