Cum rezolvam problema cand svchost.exe ține CPU 100%

Deal Score0
Deal Score0

Windows xp, chiar daca Microsoft refuza sa mai faca actualizari, XP ramane un sistem de operare foarte bun, folosit inca de foarte multi dintre noi.  Windows xp sp3 – despre el este vorba, are o mica problema, svchost.exe care tine procesorul mereu la 100% si bineanteles din cauza asta se blocheaza si ruleaza foarte greu orice aplicatie, daca am facut o devirusare si problema inca persista trebuie sa ne indrepătam atentia catre svchost.exe , caci el ar putea fi dusmanul pentru aceasta problema destul de enervanta.[ads2]

Ce este de fapt Svchost.exe?

Svchost.exe este un nume de proces gazdă generic pentru serviciile care se execută pornind de la biblioteci cu legare dinamică (DLL-uri).

Fişierul Svchost.exe este amplasat în folderul %SystemRoot%\System32. La pornire, Svchost.exe verifică serviciile care sunt parte a registry pentru a construi o listă a serviciilor pe care trebuie să le încarce. Se pot executa mai multe instanţe ale Svchost.exe în acelaşi timp. Fiecare sesiune Svchost.exe poate conţine o grupare de servicii. În consecinţă, se pot executa servicii distincte, în funcţie de modul şi de locul în care s-a lansat Svchost.exe. Această grupare a serviciilor permite un control mai bun şi o depanare mai simplă.

Cu mai mult timp in urma, Microsoft a inceput sa mute functionalitatea si serviciile interne ale Windows in DLL-uri, in loc de fisiere .EXE . dpdv al progamarii, miscarea are sens, insa Windows nu stie sa lanseze direct un DLL. asa ca a iesit svchost.exe.[ads2]

Ce putem face in cazul asta?

În primul rand, apasati Start > Run (sau in casuta de search in meniul de Vista) > scrieti services.msc .  sau mergeti in Start > Control Panel > Adminstrative Tools > Services. se deschide aceeasi fereastra cu ambele menevre.

svchost2

 

Mergem la Automatic Updates > click dreapta si Proprietati[ads1]

mocasoft

Apoi punem asa: Startup type > Disabled si apasam butonul Stop

svchost23

Urmatoarea miscare, instam pe tab-ul Log On, Profile si Disable[ads1]

2014-06-18_21h07_53

Apasam OK, OK SI GATA :d

Am facut aici si un scurt tutorial video:

1 Comment

    Leave a reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Descarca Legal - 100% Gratis
    Register New Account
    Reset Password