Cum rezolvam problema cand svchost.exe ține CPU 100%

Cum rezolvam problema cand svchost.exe ține CPU 100%

Windows xp, chiar daca Microsoft refuza sa mai faca actualizari, XP ramane un sistem de operare foarte bun, folosit inca de foarte multi dintre noi.  Windows xp sp3 – despre el este vorba, are o mica problema, svchost.exe care tine procesorul mereu la 100% si bineanteles din cauza asta se blocheaza si ruleaza foarte greu orice aplicatie, daca am facut o devirusare si problema inca persista trebuie sa ne indrepătam atentia catre svchost.exe , caci el ar putea fi dusmanul pentru aceasta problema destul de enervanta.[ads2]

Ce este de fapt Svchost.exe?

Svchost.exe este un nume de proces gazdă generic pentru serviciile care se execută pornind de la biblioteci cu legare dinamică (DLL-uri).

Fişierul Svchost.exe este amplasat în folderul %SystemRoot%\System32. La pornire, Svchost.exe verifică serviciile care sunt parte a registry pentru a construi o listă a serviciilor pe care trebuie să le încarce. Se pot executa mai multe instanţe ale Svchost.exe în acelaşi timp. Fiecare sesiune Svchost.exe poate conţine o grupare de servicii. În consecinţă, se pot executa servicii distincte, în funcţie de modul şi de locul în care s-a lansat Svchost.exe. Această grupare a serviciilor permite un control mai bun şi o depanare mai simplă.

Cu mai mult timp in urma, Microsoft a inceput sa mute functionalitatea si serviciile interne ale Windows in DLL-uri, in loc de fisiere .EXE . dpdv al progamarii, miscarea are sens, insa Windows nu stie sa lanseze direct un DLL. asa ca a iesit svchost.exe.[ads2]

Ce putem face in cazul asta?

În primul rand, apasati Start > Run (sau in casuta de search in meniul de Vista) > scrieti services.msc .  sau mergeti in Start > Control Panel > Adminstrative Tools > Services. se deschide aceeasi fereastra cu ambele menevre.

svchost2

 

Mergem la Automatic Updates > click dreapta si Proprietati[ads1]

mocasoft

Apoi punem asa: Startup type > Disabled si apasam butonul Stop

svchost23

Urmatoarea miscare, instam pe tab-ul Log On, Profile si Disable[ads1]

2014-06-18_21h07_53

Apasam OK, OK SI GATA :d

Am facut aici si un scurt tutorial video:

Cum rezolvam problema cand svchost.exe ține CPU 100%
Cum rezolvam problema cand svchost.exe ține CPU 100%
1 Comment
  1. Thx mate 😉

Leave a reply

Software Giveaway
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0