Home / Mobile / Android / Cum Imi Dau Seama Daca Cineva Imi Spioneaza Sau Imi Urmareste Smartphone-ul Android

Cum Imi Dau Seama Daca Cineva Imi Spioneaza Sau Imi Urmareste Smartphone-ul Android

Cum Imi Dau Seama Daca Cineva Imi Spioneaza Sau Imi Urmareste Smartphone-ul Android

Cele mai recente smartphone-uri Android vin cu hardware premium și caracteristici software de top motivul pentru care unii utilizatori nici nu mai au nevoie de calculatoare. Aproape tot ce faceti pe un Pc cu Windows putet face si pe un dispozitiv cu android. În timp ce smartphone-urile devin din ce in ce mai performante ele devin tot mai vulnerabile la spyware și viruși.

Intimitatea este una dintre cele mai mari probleme de pe smartphone-urile din ziua de azi și dacă te intrebi cum ne putem da seama daca cineva este urmarit sau spionat prin intermediul smartphone-ul, poti continua lectură pentru a afla cum va puteti da seama de acest lucru. Există multe aplicații de spionaj și urmărire pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android și oamenii le pot instala cu ușurință pe telefoanele altor utilizatori pentru a le monitoriza.

1 Comportament neobijnuit sau ciudata al telefonului.

Una dintre cele mai comune modalități de a iti da seama daca telefonul nostru este infectat cu vreun soi de spyware este de a urmarii comportamentul neobișnuit sau ciudat de pe telefonul tău. Dacă există spyware sau programe de urmărire instalate pe telefon, atunci sunt șanse mari telefonul sa se comporte ciudat.

Telefonul s-ar putea aprinde de la sine, închide în mod automat sau face sunete ciudate. Fi atent la orice fel de comportament neobișnuit.

2. Baterie Se Descarca Rapid

Un alt mod util de a afla dacă cineva iti spioneaza telefonul este consumul rapid al bateriei. După utilizarea unui telefon cateva saptamani cu siguranta veti sti care este durata de viata medie a bateriei.

Dacă telefonul este brusc confruntă cu o scadere brusca a bateriei, atunci telefonul probabil este sau a fost spionat. Programele spyware și de urmărire pot consuma bateria telefonului, mai ales dacă sunt utilizate în mod constant.

3. Zgomotul în timpul apelurilor telefonice

Fi atent la zgomote neobijnuite sau sunete în timpul apelurilor telefonice. Dacă auziți bipuri sau orice alte sunete în timpul apelurilor telefonice, atunci acest lucru poate însemna ca apelurile sunt înregistrate. Aplicatiile de inregistrare apel poate face astfel de zgomote.

De asemenea, în cazul în care calitatea convorbirii sa înrăutățit brusc, acest lucru poate însemna, de asemenea, că apelurile telefonice sunt înregistrate.

4. Telefonul se stinge si porneste singur

Programele Spyware si de urmarire pot cauza inchideri sau porniri nesolicitate pe dispozitive Android. Dacă sunteți de părere că software-ul telefonului este stabil si are actualizarile la zi, iar telefonul se stinge sau reporneste din senin este posibil ca dispozitivul sa fie infectat cu un software spion sau de urmarire. Desigur orice aplicatie instabila poate provoca asemenea reactii de aceea pentru a fi sigur, dezinstalați aplicația care credeți că este cauza opririi aleatoare. Dacă se intampla la fel atunci telefonul este, probabil, urmărită sau spionat.

5. Mesajele text ciudate

Unele aplicații spyware pot trimite mesaje text ciudate pe telefoanele cu diferite coduri sau simboluri. Dacă primiți astfel de texte pe smartphone-ul Android, atunci există o șansă ca telefonul sa fie spionat sau urmarit.

6.Trafic de date marit

Aceasta este, de asemenea, un factor foarte util pentru a determina dacă pe telefonul tău este instalat programe spyware sau de urmărire. Aplicațiile spyware pot face trafic mare de date pentru a trimite informații de pe telefon, o creștere a utilizării de date pe telefonul dvs. poate însemna, de asemenea, că telefonul dvs. este spionat.

Monitorizati-va regulat traficul de date pentru a afla despre orice utilizare neobisnuita de mare a datelor.

7. Telefonul suna cand nu este utilizat

Când telefonul este inactiv, acesta nu ar trebui să facă nici un fel de sunet. Dacă auziti sunete atunci când nu utilizați telefonul, probabil telefonul dvs. este spiona.

8. Se inchide cu intarziere

Daca doriti sa inchideti telefonul iar acesta se inchide neobijnuit de greu, este posibil ca acesta sa fie monitorizat de programe spyware.

9. Cautati aplicatii noi instalate pe dispozitivul dvs.

Deschide app drawer și căutați orice aplicație care nu este instalata de dvs. Aplicațiile spyware sunt de obicei ascunse, dar s-ar putea vedea o pictogramă în app drawer.

Dacă nu vedeți nici o aplicație în sertar de aplicații, încercați să căutați orice nouă componentă în în Setări – Manager aplicații.

10. Dispozitivul se incalzeste atunci cand nu este utilizat

Dacă telefonul se incalzeste atunci cand il solicitati intens acest lucru este normal pe undeva. Dar daca se incalzeste cand este inactiv, acesta este un semn de intrebare, este posibil ca telefonul sa fie urmarit sau spionat.

11. Telefonul a devenit lent

Cele mai recente smartphone-uri Android au hardware și software premium acesta este motivul pentru care se misca fluent si nu se blocheaza.

Dacă telefonul a devenit brusc foarte lent sau se blocheaza, atunci exista riscul ca telefonul este monitorizat și controlat.

12. Verifica pentru fisiere suspecte

Dacă aveți un manager de fișiere instalat pe telefon, arunca o privire si identifica orice fișier suspect sau folder creat pe telefonul tău.

Dacă ați găsit unele fișiere și foldere noi, atunci există o șansă mare ca pe telefonul dvs. sa aveti instalat programe spyware.

13. Instalați Anti spyware sau antivirus Apps

Există programe antivirus si antispyware foarte bune in Google Play Store și le puteți folosi pentru a detecta viruși și spyware pe telefon.

Aplicația va scana telefonul pentru spyware și viruși și le va scoate din telefon. Un astfel de aplicatie este Anti Spy Mobile Free , programul este gratuit si ne poate scapa de multe probleme, la fel si CM Security Antivirus AppLock sau 360 Security – Antivirus Boost,  ultimile doua programe avand o rata foarte mare de incredere a utilizatorilor si stim ca utilizatorul final este cel mai mare si de incredere test pe care trebuie sa il treaca un program de securitate.

About Mihai B.

Mihai B.
De ce sa descarcati programe sau jocuri piratate cu crack-uri sau diferite patch-uri, care de cele mai mute ori sunt virusate si pot aduce mari pagube sistemului ori computerului dvs. Sute de firme producatoare de Software sau jocuri ofera zilnic cadouri in diferite promotii, tocmai pentru a-si promova produsele. MocaSoft.ro îşi propune sa vaneze aceste promotii si sa le puna intr-un sigur loc, pentru ca dvs. sa va fie foarte usor sa beneficiati de ele.

Check Also

BitDefender Mobile Security & Antivirus pentru Android Licenta GRATIS 6 Luni

BitDefender Mobile Security & Antivirus pentru Android Licenta GRATIS 180 de zile Oferiți dispozitivelor dvs. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*